Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jó tudni! - A micellás víz

Jó tudni!  - A micellás víz
A micellás víz a bőrtisztításban lehet nagy segítségedre, ugyanis különleges gyengédséggel távolítja el a sminket, a faggyút és a nap során összeszedett szennyeződéseket is.

Szinte mindennap megjelenik egy új forradalmi hatóanyag, ami azelőtt soha nem látott hatékonysággal küzd meg a bőrproblémákkal. Nem csak hogy nehéz lépést tartani a legújabb csodafegyverekkel, de gyakran alapvető tudás hiányában azt is nehéz átlátni, hogy bizonyos hatóanyagok pontosan mit csinálnak és valóban szükségünk van-e rájuk. Mi abban szeretnék most segítséget nyújtani, hogy bemutassuk azokat a hatóanyagokat, amelyek valóban működnek, és amelyet mi is bátran ajánlunk nektek! Kezdjünk is egy igazi klasszikussal, a micellás vízzel!

A micellás víz is csak egy átmeneti hóbort? 

Bár az igaz, hogy ahogy a bőrápolásban is egyre forradalmibb technológiákkal dolgoznak, úgy jelennek meg újabb és újabb eljárások, de abban szakemberek is egyetértenek, hogy a micellás víz egy valóban hatékony és örökzöld hatóanyag.

A micellás víz a bőrtisztításban lehet nagy segítségedre, ugyanis különleges gyengédséggel távolítja el a sminket, a faggyút és a nap során összeszedett szennyeződéseket is. A micellás víz nagy előnye, hogy nem irritál és a bőr védelmi rétegeit sem károsítja, így bátran használhatják az érzékeny bőrűek és az allergiára hajlamosak is. Ráadásul használata is egyszerű, ugyanis annyi a dolgod, hogy egy átitatott vattapamaccsal áttöröld vele az arcod és még lemosni sem szükséges.

miscellás víz

De mi is az a micella pontosan?

A micella egy tisztítóanyagokból álló összetett szerkezet, amely láthatatlan mikrogömböt alkot. Két fontos alkotóelemből áll: egy hidrofil fej, amely feloldódik a vízben és egy lipofil farok, amelynek feladata, hogy magához vonzza az olajos anyagokat. 

Ez alapján érthetővé válik, hogyan is működik a micellás víz az arctisztításban: a szennyeződéseket összeszedi, majd azokat a vattapamacson összegyűjti. Nem számít, hogy a környezetből származó szennyeződésről van szó, vagy a bőr természetes funkcióiból származó faggyúról vagy hámlásról, a micellás víz kíméletesen végzi a dolgát és sem irritációt, sem pedig szennyeződést nem hagy maga után. 

Mire használd?

A micellás víz a mindennapos arctisztításban nagy segítségedre lesz, hiszen a kíméletes tisztítás a legfontosabb lépés a bőrápolásban. Fontos, hogy minden este alaposan eltávolítsd az aznapi szennyeződéseket a bőrödről, hiszen ez okozza a bőrproblémák nagy részét. Nem csak az arcápolási rutinod legfontosabb előkészítő lépése ez, de a bőröd általános egészségéért is ezzel teszed a legtöbbet! 

Tartalomhoz tartozó címkék: borapolas